tintinisabella

Inskolningsvecka
Godmorgon!
 

Då var det lördag idag, veckan har bjudit på inskolning på dagis, som gått över förväntan. Barnen tycker att det är så himla roligt. Men det är nog som jag sa till dagisfröknarna, jag tror att det är jag som mamma som behöver skolas in mer än barnen! =) Jag menar, har man gått hemma med barnen i 3 år, all ens energi har man lagt på att tillfredställa barnens behov, och helt plötsligt så ska man liksom börja lämna dom, till folk man aldrig tidigare träffat och lita på att dom ser mina barn.. Men där verkar faktiskt helt toppen. Jag är så nöjd med mitt val över dagis!
 
Förut var jag så skeptisk mot dagis, tänkt att mina barn behöver inte det. Dom träffar så många barn osv. Men det handlar ju inte om det egentligen. På dagis kan dom lära sig saker som dom normalt sett kanske inte lär sig på samma sätt. Som här hemma t.ex. Jag tvingar aldrig Melker att sitta kvar vid matbordet tills Ludvig ätit klart. Men på dagis så ska han lära sig det. Jag har hela tiden tyckt att Melker är för liten för att duka av efter sig. På dagis gör barn som nästan är yngre än Melker det. Att vänta på sin tur när det kommer till att klä på sig och gå ut. Jag slänger på Melker kläderna sen slänger jag upp dörren så att han gå ut. Bara för att slippa en otålig Melker. Men det kommer han att få lära sig på dagis. Det är saker som jag absolut hade kunnat lära honom hemma. Och jag kommer definitivt försöka ta med mig allt detta hem.
Och den sociala biten, Melker får på eget självständigt vis hitta sina kompisar på dagis. Och j*vlar vad han är bra på det. Varje dag denna veckan har Melker haft någon ny att leka med. Han tycker att det är så roligt. Ludvig lunkar runder och leker med alla olika leksaker där finns. Sitter med fint i ringen vid fruktstund.
 
Det ska absolut bli spännande att höra hur det går den dagen jag ska börja dra mig undan. Vilket faktisk sker en dag i nästa v. Igår följde jag inte med när barnen skulle leka ute, utan jag väntade där inne. Och det gick superbra.
 
Jag hade föreställt mig dom värsta scenerna där barnen t.ex inte släppte taget om mig, skrek & inte ville lämna mig en sekund. Men ja, jag ska väl inte ta  ut lyckan i förskott. Vi är ju verkligen fortfarande newbies på det här med dagis! =)
 
Nu ska jag tag i lite husgöra, efter Ludvigs middaglur ger vi oss av mot Familia för att köpa en fodrad regnoverall, vantar och lite annat smått och gott som hör hösten till. Ikväll blir det middag hos mamma & pappa. En bra dag helt enkelt!
 
Ni andra får också ha en bra lördag! ♥
 
Melker & en dagiskompis!
 
 
 
 2 härliga killar denna lördagmorgon ♥