tintinisabella

Det här med att handla..
Idag fick jag äntligen sova ut, lääänge! Jag vaknade till tillsammans med Ludvig runt 7 imorse, sedan tog Linus över, körde barnen till dagis och jag somnade om ända till 10.30. Välbehövligt och sååå skönt. Därefter tog jag mig från sängen ner till soffan och sedan låg jag bara där tills det var dags att hämta gossarna 13.30. Körde inom affären på vägen och köpte hem middag också. Pasta carbonara står på menyn idag, vilket kommer att göra alla 3 killar i familjen glada.
 
Det här med handling är världens dilemma för mig. Det känns som att vi är i affären vartenda eviga dag och det känns också som att matkontot blir så mycket högre när man handlar på detta vis. Och det blir det ju! Är man ändå i affären så handlar man ständigt en massa saker som man enbart är sugen på, istället för vad man behöver. Hur gör ni med handling? Som vi, en gång om dagen typ, eller storhandling en gång i veckan eller per månad?
 
Förut har vi provat att handla allt kött osv/månad. Det är ju skitbra, man har alltid något alterntiv hemma som man kan laga, enda gångerna man behöver handla är när mjölk osv fattas. Vilket man då bara kan åka ca 1 gång i veckan och fixa. Vi har också provat att handla typ om söndagar för att ha all mat hemma/vecka och det är också skitbra. Vi har också provat på olika matkassar, men det slutar oftast med att vi lagar annan mat. Alltså faller vi alltid tillbaka till en-gång-om-dagen-handling. Så himla kul är det ju inte att handla.. Eller så kul är det inte att spendera pengar på mat och annat strunt man köper med från ica. Oj, ett choklad där, lite smink, lite det och lite det. Nä, nu inför löning ska det minsann bli ändring på detta. F.rom söndag ska jag handla hem veckovis, ladda på med kött i frysen, potatis och pasta, sallad, frukt osv.
 
Och nu ska jag ställa mig och förbereda maten inför att mannen min kommer hem om och äter, sedan beger han sig till Göteborg för jobb över natten.
 
Bildresultat för pasta carbonara